Veggie Muffins

These healthy Veggie Muffins are perfect for a quick snack, or for those of you who don't need much to eat for lunch or dinner 🙂

The recipe is really easy and quickly made. If you don't like parmesan that much you can replace it with a cheese of your choice.

Ingredients for 12 Muffins:

1 zucchini grated (about 200g)

200g carrots grated

70g leek chopped

50g parmesan grated

3 eggs

100g cornmeal

100g all-purpose flour (wholegrain)

50ml oil

1 Tbsp baking powder

salt & pepper

First mix eggs, oil, baking powder, salt & pepper together. Then put zucchini, carrots, leek and parmesan to the mass and stir very well. Stir in the cornmeal and flour. If needed, season it again with salt and/or pepper.

Put the dough into a greased muffin tin and bake them in the oven with 180 °C for 15-20 min.

Ready!

 


 

Diese gesunden Veggie Muffins sind perfekt für einen Snack zwischendurch, oder für jeden der keine großen Mahlzeiten zu sich nimmt und mit 1-2 Muffins zufrieden ist 🙂 Das Rezept ist wirklich super einfach und auch schnell gemacht. Du kannst auch einen Käse deiner Wahl in die Menge mischen, wenn du keinen Parmesan magst.

Zutaten für 12 Muffins:

1 Zucchini gerieben (ca 200g)

200g Karotten gerieben

70g Lauch würfelig geschnitten

50g Parmesan gerieben

3 Eier

100g Maismehl

100g Vollkornmehl

50ml Öl

1 EL Backpulver

Salz & Pfeffer

Mische zuerst die Eier, Öl, Backpulver, Salz & Pfeffer gut zusammen. Füge dann Zucchini, Karotten, Lauch und Parmesan hinzu und rühre gut um. Dann rühre Maismehl und Mehl dazu und würze nach Bedarf die Menge noch etwas mit Salz oder/und Pfeffer.

Gib den Teig in eine gefettete Muffinform oder Muffin-Papierförmchen und backe sie im Ofen bei 180 °C für 15-20 min.

Fertig!

 

By Natascha, Dezember 2016

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