Veggie Muffins

These healthy Veggie Muffins are perfect for a quick snack, or for those of you who don't need much to eat for lunch or dinner ­čÖé

The recipe is really easy and quickly made. If you don't like parmesan that much you can replace it with a cheese of your choice.

Ingredients for 12 Muffins:

1 zucchini grated (about 200g)

200g carrots grated

70g leek chopped

50g parmesan grated

3 eggs

100g cornmeal

100g all-purpose flour (wholegrain)

50ml oil

1 Tbsp baking powder

salt & pepper

First mix eggs, oil, baking powder, salt & pepper together. Then put zucchini, carrots, leek and parmesan to the mass and stir very well. Stir in the cornmeal and flour. If needed, season it again with salt and/or pepper.

Put the dough into a greased muffin tin and bake them in the oven with 180 °C for 15-20 min.

Ready!

 


 

Diese gesunden Veggie Muffins sind perfekt f├╝r einen Snack zwischendurch, oder f├╝r jeden der keine gro├čen Mahlzeiten zu sich nimmt und mit 1-2 Muffins zufrieden ist ­čÖé Das Rezept ist wirklich super einfach und auch schnell gemacht. Du kannst auch einen K├Ąse deiner Wahl in die Menge mischen, wenn du keinen Parmesan magst.

Zutaten für 12 Muffins:

1 Zucchini gerieben (ca 200g)

200g Karotten gerieben

70g Lauch würfelig geschnitten

50g Parmesan gerieben

3 Eier

100g Maismehl

100g Vollkornmehl

50ml┬á├ľl

1 EL Backpulver

Salz & Pfeffer

Mische zuerst die Eier, ├ľl, Backpulver, Salz & Pfeffer gut zusammen. F├╝ge dann Zucchini, Karotten, Lauch und Parmesan hinzu und r├╝hre gut um. Dann r├╝hre Maismehl und Mehl dazu und w├╝rze┬ánach Bedarf die Menge noch etwas mit Salz oder/und Pfeffer.

Gib den Teig in eine gefettete Muffinform oder Muffin-Papierf├Ârmchen und backe sie im Ofen bei 180 ┬░C f├╝r 15-20 min.

Fertig!

 

By Natascha, Dezember 2016

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