Veggie Muffins

veggie muffins

These healthy veggie muffins are perfect for a quick snack, or for those of you who don't need much to eat for lunch or dinner ­čÖé

The recipe is really easy and vegan too. The muffins are actually a big hit, because who says ┬áno to such a ┬átasty snack? ­čÖé


Diese gesunden Veggie Muffins sind perfekt f├╝r einen Snack zwischendurch, oder f├╝r jeden der keine gro├čen Mahlzeiten zu sich nimmt und mit 1-2 Muffins zufrieden ist ­čÖé Das Rezept ist wirklich super einfach und auch vegan. Die Muffins erfreuen sich immer an gro├čer Beliebtheit, denn wer sagt schon nein zu solchen Leckerbissen? ­čÖé

veggie muffins
veggie muffins

Ingredients for 12 muffins:

1 zucchini, grated (about 200g)

200g carrots, grated

70g leek, chopped

100g cornmeal

100g wheat flour, wholegrain

5 tbsp sweet lupine flour or soy flour

3 tbsp nutritional yeast

50 ml oil

250 ml water

2 tsp baking powder

salt & pepper

Zutaten für 12 Muffins:

1 Zucchini, gerieben (ca 200g)

200g Karotten, gerieben

70g Lauch, w├╝rfelig geschnitten

100 g Maismehl

100 g Weizen Vollkorn Mehl

5 El S├╝├člupinen Mehl oder Sojamehl

3 El N├Ąhrhefe

50 ml┬á├ľl

250 ml Wasser

2 Tl Backpulver

Salz & Pfeffer

veggie muffins
veggie muffins

First of all mix zucchini, carrots and leek together. Then simply add all of the other ingredients and mix very well. Put the dough into a greased muffin tin and bake them in a preheated oven with 180 °C for about 25 min. Ready!


Mische zuerst die Zucchini, Karotten und Lauch gut zusammen. F├╝ge dann die restlichen Zutaten hinzu und vermenge sie gut miteinander.┬áF├╝lle den Teig in eine gefettete Muffinform oder in Muffin-Papierf├Ârmchen und backe sie im vorgeheizten Ofen bei 180 ┬░C f├╝r etwa 25 min.┬áFertig!

veggie muffins
veggie muffins

By Natascha, June 6th 2018