Veggie Gnocchi Bolognese

veggie gnocchi bolognese

I've always loved Bolognese sauce together with pasta, but since I don't eat meat anymore this meal happened to be a rare guest on my plate. But the thing is, that you can replace meat so easily and turn the original sauce into a veggie one. This recipe for vegetarian gnocchi Bolognese is easy to make and healthy too. For this recipe we just have to skip the meat and replace it with soya granules. This veggie gnocchi Bolognese recipe also happens to be vegan and of course super tasty. Enjoy this meal with our vegan "Parmesan cheese", find the recipe here.


Ich habe die Sauce Bolognese immer schon besonders gern gehab, jedoch seitdem ich Vegetarierin bin, dieses Gericht kaum noch auf dem Tisch gehabt. Jedoch sollte das wirklich kein Problem darstellen, man muss lediglich das Fleisch mit Sojagranulat ersetzen und schon hat man seine vegetarische Sauce Bolognese. Das Rezept für die vegetarischen Gnocchi Bolognese ist einfach zu kochen, gesund und vegan noch dazu. Wirklich super passt auch der vegane "Parmesan Käse" dazu, das Rezept dazu findest du hier.

veggie gnocchi bolognese

Ingredients (serves 5):

500 g gnocchi

125 g soy granules

50 ml water

2 tbsp vegetable stock, dry


2 carrots

1 zucchino

1 onion

700 g tomato sauce, strained

salt, pepper, oregano, basil

olive oil

veggie gnocchi bolognese

Zutaten (für 5 Personen):

500 g Gnocchi

125 g Sojagranulat

50 ml Wasser

2 El Gemüsebrühe


2 Karotten

1 Zucchino

1 Zwiebel

700 g Tomatensauce, passiert

Salz, Pfeffer, Oregano, Basilikum

Oliven Öl

veggie gnocchi bolognese

Mix the soy granules with vegetable stock and pour 50 ml of hot water over it. Let it soak.

Chop the onion into little pieces and grate the carrots and zucchini. Sauté the onion in a heated pan with olive oil, then add carrots and zucchini and sauté them too. Add the soaked soy granules and season everything with salt, pepper, some oregano and basil.

Now pour the tomato sauce over the veggies and stir. Let the sauce cook for a while. Also cook the gnocchi and serve them with the veggie sauce Bolognese. Ready!


Vermische das Sojagranulat mit der Gemüsebrühe und gieße 50 ml heißes Wasser darüber. Lasse es gut einweichen.

Schneide den Zwiebel in kleine würfelige Stücke und reibe die Karotten und den Zucchino. Sautiere die Zwiebelstücke in einer heißen Pfanne mit Oliven Öl. Füge nun Karotte und Zucchino hinzu und brate sie ebenso leicht an. Gib nun das eingeweichte Sojagranulat dazu und würze alles mit Salz, Pfeffer, ein wenig Oregano und Basilikum.

Gieße nun die Tomatensauce über das Gemüse und rühre gut um. Lasse die Sauce nun für einige Minuten köcheln. Koche währenddessen die Gnocchi und serviere sie dann mit der vegetarischen Sauce Bolognese. Fertig!

veggie gnocchi bolognese

By Natascha, April 9th 2018