Vegetable Casserole with a sweet Maple Crust

veggie casserole

A creamy casserole, filled with lots of veggies and seasoned with only salt and some dried rosemary is going to be your filling and warming dish. To top it all, I added a sweet maple crust with cornflakes. I think the combination of sweet and salty really hit it off! The recipe is as all of ours, really easy, healthy, no oil and vegan too. You don't really have to take exactly the measurements the recipe says, if you like more tomatoes (or another one of the ingredients) then take more of them or whatever you feel like. Give it a try and let me know what you think about the sweet crust of the casserole.


Ein cremiger Auflauf, gefüllt mit viel Gemüse, gewürzt mit Salz und Rosmarin wird dein wärmendes und füllendes Lieblingsgericht sein. Um dem Auflauf noch eines drauf zu setzen habe ich eine süße Ahronsirup-Kruste aus Cornflakes gemacht. Ich denke die Kombination aus Süß und Salzig ist der Wahnsinn! Das Rezept ist, wie all unsere, sehr einfach zu kochen, vegan, ohne Öl und gesund. Du musst dich nicht zu 100% an die Mengenangaben halten, du kannst auch einfach mehr von den Tomaten (oder eine andere Zutat) nehmen wenn du willst. Probier den Auflauf doch aus und sage mir wie es dir geschmeckt hat.

veggie casserole

Ingredients (serves 2-3 people):

300 g potatoes

100 g leak

200 g broccoli

100 g tomatoes

250 ml water

salt

3 tbsp rosemary, dried or fresh

 

For the crust:

300 g corn flakes (or spelt flakes)

8 tbsp nutritional yeast

3 tbsp cornstarch

200 ml soy milk

3 tbsp maple syrup

Zutaten (für 2-3 Personen):

300 g Kartoffel

100 g Lauch

200 g Brokkoli

100 g Tomaten

250 ml Wasser

Salz

3 El Rosmarin, getrocknet oder frisch

 

Für die Kruste:

300 g Cornflakes (oder Dinkelflocken)

8 El Nährhefe

3 El Maisstärke

200 ml Sojamilch

3 El Ahornsirup

veggie casserole

Chop the vegetables into pieces (the size doesn't really matter) and put them into a pan together with water, salt and rosemary. Heat up the pan and cook your vegetables until they're done. Now take out a casserole dish and put the cooked veggies in it. Prepare the crust by stirring together all of the ingredients. Now pour the crust filling on top of the vegetables. Bake your casserole in a preheated oven at 180 °C for 20 min. Ready!


Schneide das Gemüse in Stücke (die Größe der Stücke ist relativ egal) und gib sie gemeinsam mit Wasser, Salz und Rosmarin in eine Pfanne. Koche das Gemüse darin, bis es durch ist. Nimm nun eine Auflaufform und gib das gekochte Gemüse hinein. Für die Zubereitung der Kruste musst du alle Zutaten einfach miteinander verrühren. Gieße sie dann über das Gemüse. Backe den Auflauf in einem vorgeheizten Backofen bei 180 °C für 20 Minuten. Fertig!

veggie casserole

By Natascha, February 25th 2019