ONLY 3 Ingredient Vegan Parmesan "Cheese"

vegan parmesan7

The time has finally come for me to make a vegan cheese on my own. I wanted to do this for a long time now and I was really surprised how easy it is to make my own vegan parmesan cheese. As I am trying to live a more plant based diet this sounds like the perfect answer to ditch the dairy cheese and switch to a vegan version. You can actually spread this vegan parmesan over any meal of yours not only on spaghetti or risotto. I for example eat it with boiled veggies or also put a little bit on my a spread for my bread etc. You'll see, there are so many possibilities to eat the vegan parmesan cheese with and it is so easy to make it and you can store it for a long time in your cupboard.


Nach langen Überlegungen habe ich endlich einen veganen Käse gemacht und überraschenderweise hat es sich als super einfach und vor allem lecker herausgestellt. Da ich in letzter Zeit in meiner Ernährung mehr darauf achte, Milchprodukte mit pflanzlichen Produkten auszutauschen scheint mir der vegane Parmesankäse als eine tolle Alternative! Den veganen Parmesan kannst du dir nicht nur auf Spaghetti und Co streuen sondern auch auf gekochtes Gemüse oder ein Brot mit Aufstrich streuen. Du wirst sehen, wie einfach es ist den veganen Parmesankäse in deine Mahlzeiten einzubringen und außerdem ist das Rezept super einfach und schnell gemacht. Den veganen Parmesan kannst du luftdicht verschlossen für einige Wochen aufbewahren.

vegan parmesan4

Ingredients:

300 g cashew nuts

10 tbsp nutritional yeast

2 tbsp salt

vegan parmesan

Zutaten:

300 g Cashew Kerne

10 El Nährhefe/Hefeflocken

2 El Salz

vegan parmesan2
vegan parmesan5

Okay, so first of all you need to take out your food processor and put all the ingredients into it (if your food processor is as small as mine you need to split your ingredients and process them separately). Now cut all the ingredients for about 30 seconds, it depends on how grainy you like your vegan parmesan cheese. That's it, your vegan cheese alternative is ready to go!


Zuerst musst du deinen Cutter/Küchengerät bereitstellen und alle Zutaten hineingeben (falls dein Cutter so klein sein sollte wie meiner, teile die Zutaten auf und zerkleinere sie hintereinander). Zerkleinere die Zutaten für etwa 30 sek., es kommt ganz darauf an ob du den Parmesan lieber grobkörnig oder fein magst. Das war's dann auch schon, dein veganer Parmesankäse ist bereit zum verfeinern deiner köstlichen Gerichte!

vegan parmesan3
vegan parmesan6

By Natascha, August 13th 2017

vegan parmesan cheese