Vegan Nougat Cookies

nougat cookies

You have no clue what cookies to make for Christmas? We have a solution for you, because we have already uploaded a few cookie recipes and you have to give them a try!

This recipe is all about these delicious, vegan nougat cookies which are super easy to make at home and a healthy alternative. Keep reading the recipe and see for yourself!


Du hast keine Idee was du für Weihnachten backen sollst? Dann haben wir die Lösung, denn wir haben bereits einige Keksrezepte hochgeladen, die du dir auch unbedingt ansehen musst!

Dieses Rezept für vegane Nougatkekse ist super einfach nachzumachen, vegan und eine leckere gesunde Alternative. Wenn du mehr wissen möchtest, lies weiter, mach die Kekse zu Hause nach und überzeug dich selbst!

nougat cookies

Ingredients:

200 g ground hazelnuts

130 g vegan butter

50 g cocoa powder (unsweetened)

70 g coconut blossom sugar

100 g wheat flour (whole-grain)

Zutaten:

200 g geriebene Haselnüsse

130 g Margarine

50 g Kakaopuver (ungesüßt)

170 g Kokosblütenzucker

100 g Weizenmehl (vollkorn)

nougat cookies
nougat cookies

First of all preheat the oven to 180°C as always.

Then you just have to put all the ingredients in a bowl and knead them very well until you have a nice cookie dough. This could take a few minutes especially until the butter is warm and has blended into all the other ingredients.

 

Once you are done with that take some dough, roll it out with a rolling pin, take your favourite cookie cutters and cut out the dough.

Now your cookies have to bake at 180°C (in the preheated oven!) for about 8-10 minutes. I suggest to look at them every now and then so they don't get too dark or even burn.

Sounds delicious right? I really like this recipe because it is so quick and easy to make and besides that I had a lot of fun making them!:)


Als erstes heize deinen Ofen wie immer auf 180°C vor.

 

Dann musst du nur noch alle Zutaten in eine Schüssel geben und gut miteinander verkneten. Das kann etwas dauern, vor allem bis die Butter weich geworden ist und sich mit den anderen Zutaten vermischt hat.

 

Sobald du das erledigt hast, nimm einen kleinen Teil des Teiges, roll ihn mit einem Nudelholz aus, nimm deine Lieblingskeksausstecher zur Hand und steche deinen Teig aus.

 

Nun müssen deine Kekse (im vorgeheiztem Ofen!) nur mehr für 8-10 minuten backen. Ich rate dir immer wieder hineinzuschauen damit sie nicht zu dunkel werden oder gar verbrennen.

 

Konnte ich dich von diesem super einfachen und leckeren Rezept überzeugen? Ich mag es total gerne, da es super schnell und einfach geht und noch dazu Spaß macht!:)

nougat cookies
nougat cookies

By Rebecca, 14th December 2017