Vegan Frozen Yoghurt

frozen yoghurt

I know,  summer is just around the corner and that means it is finally time for some frozen yoghurt! I love to combine it with different kinds of toppings, like berries, chocolate sauce or other kinds of fruit. This frozen yoghurt is vegan and healthy, not to mention super easy to make and it tastes so delicious that I cannot stop eating it! Just the perfect dessert for hot summer days.


Der Sommer rückt nun immer näher und genau aus diesem Grund ist es höchste Zeit für ein Frozen Joghurt! Ich liebe es, das Frozen Joghurt mit verschiedenen Toppings wie Beeren oder Schokoladensauce zu genießen. Das Rezept ist vegan und gesund, nicht zu vergessen sehr einfach zu machen. Somit ist es das perfekte Dessert für heiße Sommertage.

frozen yoghurt

Ingredients (serves 4):

500 g soy yoghurt

250 g soy cream

3 tbsp vanilla sugar

 

For the chocolate sauce:

4 tbsp cocoa powder, unsweetened

100 ml water

3 tbsp agave syrup

Zutaten (für 4 Personen):

500 g Soja Joghurt

250 g Soja Cuisine

3 El Vanillezucker

 

Für die Schokoladensauce:

4 El Kakaopulver, ungesüßt

100 ml Wasser

3 El Agaven Dicksaft

frozen yoghurt

Stir all of the ingredients together and fill them into ice cube container. Freeze for 8 hours. Put the ice cubes into a blender/food processor and process until smooth (add a little bit of liquid if it's not working properly).

For the chocolate sauce simply put all of the listed ingredients together and mix very well. Serve with toppings of choice.


Vermenge alle Zutaten gut miteinander und fülle die Masse in Eiswürfelbehälter. Gib diese für 8 Stunden in den Gefrierschrank. Fülle dann die Eiswürfel in einen Standmixer/Food Prozessor und mixe so lange, bis du eine cremige Masse hast (falls es nicht so gut funktioniert, gib ein wenig Flüssigkeit dazu).

Für die Schokoladensauce mischst du alle gelisteten Zutaten zusammen und rührst gut um.

frozen yoghurt

By Natascha, June 18th 2018