Sweet Potato with Spinach on Pita Bread

This healthy recipe is perfect for any occasion and for any time of the year. Some time ago I came up with the idea of putting my favorite ingredient of this recipe, the sweet potato on a pita bread. With the spinach and feta cheese on top of it is too good to be true! Now that it became an established recipe for my family I thought it was time to put it on this blog for you  🙂

Ingredients for 4 pieces:

2 sweet potatoes

2 hands full of spinach leaves

250g feta cheese

4 pieces of pita bread

olive oil

Salt, pepper, garlic, nutmeg

 

First of all wash the sweet potatoes.

Cook them until they are well done (if you have a pressure cooker, they will be way faster cooked).

Peel the potatoes and mash them a little bit with a fork.

Take out a pan and cook the spinach and the sweet potatoes together with some olive oil.

Mash everything together and season it with salt, pepper, garlic and nutmeg.

Take the pita bread and put the cooked sweet potato-spinach mash on top of it.

Crumble the feta cheese and spread it on top of the pita breads.

Put them into the oven for about 15-20 min. with 180 °C.

 

Enjoy your meal!


 

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Dieses gesunde Rezept ist für jede Jahreszeit und Situation perfekt geeignet.

Vor einiger Zeit ist mir die Idee gekommen, meine allerliebste Zutat, die Süßkartoffel auf ein Pita Brot zu packen. Gemeinsam mit dem Spinat und dem Feta oben drauf schmeckt es einfach zu gut.  Das Rezept hat sich bewährt und deshalb denke ich, dass es höchste Zeit ist das Rezept für euch auf unserem Blog zugänglich zu machen 🙂

Zutaten für 4 Stück:

2 Süßkartoffel

2 Hände voll Blattspinat

250g Feta Käse

4 Stück Pita Brot

Oliven Öl

Salz, Pfeffer, Knoblauch, Muskatnuss

 

Wasche die Süßkartoffel.

Koche sie bis sie weich gekocht sind (wenn du einen Druckkochtopf hast geht es wesentlich schneller).

Schäle die gekochten Süßkartoffel und zerdrücke sie mit einer Gabel.

Nimm eine Pfanne und brate den Spinat und die Süßkartoffel mit etwas Oliven Öl an.

Vermatsche alles gut miteinander und würze die Masse mit Salz, Pfeffer, Knoblauch und Muskatnuss.

Nimm das Pita Brot und gib etwas von der Süßkartoffel-Spinat Masse darauf.

Zerdrücke den Feta und streu ihn über die Pita Brote.

Gib sie für 20-15 min. bei 180 °C in den Ofen.

 

Fertig! Lass es dir schmecken.

 

By Natascha, November 2016

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