Roasted Vegetables with Yoghurt-Tahini Sauce

roasted vegetables with yoghurt-tahini sauce

Here comes another simple and healthy meal! These roasted vegetables with a creamy yoghurt-tahini sauce are super easy to make and vegan too. I decided to share this recipe with you because when I recently made it for lunch I realized how often I actually made it and never thought about posting it here. Now the time has finally arrived! I hope you like the recipe and enjoy it as much as I do.


Hier kommt ein weiteres Rezept, das wirklich einfach zu kochen und noch dazu gesund ist. Das im Ofen geröstete Gemüse mit einer cremigen Joghurt-Tahin Sauce ist der Inbegriff für ein einfaches und gesundes Mittag- oder Abendessen. Ich habe dieses Gericht unzählige Male gekocht, bin jedoch nie auf den Gedanken gekommen es mit dir zu teilen. Nun ist der Moment aber gekommen! Ich hoffe dir gefällt das Rezept und dass du genauso begeistert davon bist wie ich.

roasted vegetables with yoghurt-tahini sauce

Ingredients (serves about 4 persons):

500g pumpkin, Hokkaido

1 zucchino

1 sweet potato

a few broccoli florets

8 button mushrooms

1 red onion

3 garlic cloves

8 vine tomatos

150 ml olive oil

rosemary (dried or fresh)

thyme (dried or fresh)

salt & pepper

 

Ingredients for the sauce:

10 tbsp soy yoghurt

6 tbsp tahini

a few dashes of lemon juice

salt & pepper

roasted vegetables with yoghurt-tahini sauce

Zutaten (für etwa 4 Personen):

500 g Kürbis, Hokkaido

1 Zucchino

1 Süßkartoffel

ein Paar Brokkoli Röschen

8 Champignons

1 rote Zwiebel

3 Knoblauchzehen

8 Rispen-Tomaten

150 ml Oliven Öl

Rosmarin (getrocknet oder frisch)

Thymian (getrocknet oder frisch)

Salz & Pfeffer

 

Zutaten für die Sauce:

10 El Soja-Joghurt

6 El Tahin

ein paar Tropfen Zitronensaft

Salz & Pfeffer

roasted vegetables with yoghurt-tahini sauce

First of all wash all the vegetables. Now simply cut them into pieces (it really does not matter how small or big or in which shape you cut them, they just need to have the overall same size). Put all the veggies on a baking tray. Now take the rosemary and thyme and mix it with olive oil, salt and pepper. Then spread it over the vegetables on the tray. Now bake the veggies in the oven for about 35-40 min at 180°C.


Wasche zuerst das Gemüse und schneide es dann in Stücke. Du kannst es so schneiden wie du möchtest, es bleibt voll und ganz dir überlassen welche Form das Gemüse letztendlich hat (es sollte nur alles etwa gleich geschnitten sein). Gib das geschnittene Gemüse dann auf ein Backblech. Nimm nun Rosmarin und Thymian und mische es mit Oliven Öl, Salz und Pfeffer. Verteile dann das Gemisch auf das Belch mit dem Gemüse. Backe es nun im Ofen bei 180°C für etwa 35-40 min.

roasted vegetables with yoghurt-tahini sauce

For the yoghurt-tahini sauce just simply mix together all of the ingredients listed above.


Für die Joghurt-Tahin Sauce musst du alle oben gelisteten Zutaten gut miteinander vermischen.

roasted vegetables with yoghurt-tahini sauce

Note: If you have thicker slices, then they will take longer in the oven than the thin ones. If you like to have more crispy veggies you need to cut them really thin.


Achtung: Wenn du das Gemüse in dicke Stücke geschnitten hast, dann werden sie auch länger im Ofen brauchen, als dünn geschnittene Stücke. Wenn du das Gemüse gerne knuspriger magst, dann schneide es in ganz dünne Stücke.

roasted vegetables with yoghurt-tahini sauce

By Natascha, October 29th 2017

 

 

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