Roasted Muesli

roasted muesli

How about a healthy and crunchy muesli for lighting up your mornings? This vegan recipe is so easy to make and you can prepare a whole batch for the upcoming week and don't need to spend a lot of time for breakfast prepping in the morning. As a bonus, this muesli is also sugar free and oil free and still manages to taste super good! The secret ingredient are dates, so crunchy and sweet, they make this muesli such a delight. There are also lots of different flakes in there to make it even more wholesome.


Wie wär's mit einem gesunden und knusprigen Müsli als gute Laune Boost in der Früh? Dieses vegane Rezept ist soo einfach zu machen und du kannst eine ganze Schüssel voll davon vorbereiten, um für die ganze Woche am Morgen gut vorbereitet zu sein. Ein Bonus dieses Müslis it, dass es auch noch zuckerfrei und ölfrei ist und trotzdem super lecker schmeckt. Die Geheimzutat hier sind Datteln, knusprig und süß, sie machen das Müsli zu meinem absoluten Frühstücksfavoriten. Es enthält auch viele verschiedene Flocke, die machen es noch viel gesünder.

roasted muesli
roasted muesli

Ingredients:

50 g barley flakes (wholegrain)

150 g rolled oats

50 g spelt flakes (wholegrain)

50 g rye flakes

40 g corn flakes (sugar free)

30 g quinoa pops

50 g pitted dates

100 g raisins

Zutaten:

50 g Gerstenflocken (Vollkorn)

150 g Haferflocken

50 g Dinkelflocken (Vollkorn)

50 g Roggenflocken

40 g Cornflakes (zuckerfrei)

30 g Quinoa Pops

50 g Datteln entsteint

100 g Rosinen

roasted muesli

Start by chopping the dates. Then mix together all of the ingredients in a bowl, dates included. Spread the mix on a baking tray with a baking paper and bake it in a preheated oven at 200 °C for 10 minutes. Don't forget to stir 2-3 times so the muesli is baked all over.


Zuerst musst du die Datteln in Stücke hacken. Vermische dann all die anderen Zutaten in einer Schüssel zusammen, mit den Datteln. Verteile den Mix dann auf ein mit Backpapier ausgelegtes Backblech und backe das Müsli bei 200 °C im vorgeheizten Ofen für 10 Minuten. Vergiss nicht 2-3 Mal umzurühren damit das Müsli gleichmäßig gebacken wird.

roasted muesli

By Natascha, June 14th 2019