Chocolate Mug Cake

mug cake

Craving something sweet, but don't like to bake something that takes more than a few minutes? Try this easy and vegan chocolate mug cake! This sweet and tender chocolate mug cake is really easy to prepare in one mug. This could be your quick and healthy dessert in only 5 min. 🙂


Möchtest du ein schnelles und einfaches Dessert, das nicht mehr als ein paar Minuten in Anspruch nimmt? Probiere diesen veganen Tassenkuchen! Dieser flaumig köstliche Schokoladen-Tassenkuchen ist wirklich einfach zu machen. Er könnte dein gesundes und schnelles Dessert in nur 5 min. sein 🙂

mug cake

Ingredients (for one mug cake):

2 tbsp wheat or spelt flour, whole grain

2 tbsp rolled oats

2 tbsp agave syrup

2 tbsp cocoa powder

1 pinch of salt

1 tsp baking powder

6-7 tbsp milk (any kind of milk, I used soy milk)

2 tbsp oil

 

Zutaten (fĂĽr einen Tassenkuchen):

2 El Weizen oder Dinkel Vollkorn Mehl

2 El Haferflocken

2 El Agaven Dicksaft

2 El Kakaopulver

1 Priese Salz

1 TL Backpulver

6-7 El Milch (egal welche Milch, ich habe Sojamilch verwendet)

2 El Ă–l

mug cake

All you need to do is take a out a mug and fill it with all the ingredients and stir them very well. Put the mug in your microwave for 2 min. Ready! I hope you like it!


Nimm eine Tasse, und vermische alle aufgeführten Zutaten darin. Rühre alles gut um und gib die Tasse dann für 2 min. in die Mikrowelle. Fertig! Ich hoffe es schmeckt dir!

By Natascha, January 21st 2018