Mini Apple Tarts

These mini apple tarts are a perfect delicious dessert for your afternoon! They are vegan and healthy too!

Ingredients (5 tarts):

100g wheat flour wholegrain

100g cooked Chickpeas

1 tsp baking powder

1 tsp baking soda

3 tbsp coconut oil

3 tbsp agave syrup

1/2 tsp lemon zest

30ml soy milk


2 apples

juice of a half lemon

1 tbsp agave syrup

cranberries

 

Mix the flour, baking powder and soda and lemon zest together.

Mash the chickpeas with a fork and mix it together with the coconut oil, agave syrup and soy milk. Now put the flour mix to your chick pea-mix and knead the dough with your hands. Form little tarts on a baking tray with baking paper, put little holes with a fork in them and bake the tarts for 10 min with 180 °C in the oven.

 

Cut the apples into thin slices and put them on the baked tarts. Mix together the lemon juice and agave syrup and spread it on the apples. Now put some cranberries and almond pieces on top of your tarts if you like. Bake your tarts for another 25 min. with 110 °C in the oven. Enjoy!

 


 

Diese mini Apfeltartes sind hervorragend geeignet für dein Nachmittagsdessert. Dieses Rezept ist vegan und gesund.

Zutaten (5 Tartes):

100g Weizen Vollkorn Mehl

100g gekochte Kichererbsen

1 Tl Backpulver

1 Tl Natron

3 EL Kokosöl

3 EL Agaven Dicksaft

1/2 Tl Zitronenzeste

30ml Sojamilch


2 Äpfel

Saft einer halben Zitrone

1 EL Agaven Dicksaft

Cranberries

 

Mische das Mehl, Backpulver, Natron und Zitronenzeste zusammen.

Zerdrücke die Kichererbsen mit einer Gabel und mische Kokosöl, Agaven Dicksaft und Sojamilch dazu. Vermische nun das Mehlgemisch mit dem Kichererbsen-mix und knete den Teig mit deinen Händen. Forme kleine Tartes auf einem mit Backpapier ausgelegtem Blech und steche mit einer Gabel kleine Löcher hinein. Backe die Tartes für 10 min bei 180 °C im Ofen.

 

Schneide die Äpfel in dünne Scheiben und lege sie auf die Tartes.

Mische Agaven Dicksaft und Zitronensaft zusammen und bestreiche die Äpfel damit. Gib nun nach Belieben Cranberries und Mandeln auf deine Tartes und backe sie für weitere 25 min bei 110 °C im Ofen.

 

By Natascha, March 14th 2017

IMG_6283
IMG_6282
IMG_6281
IMG_6280