Marble Bundt Cake

This moist marble bundt cake is really easy to make and really delicious. The recipe is also vegan and of course healthier. You can put some melted chocolate on top of it, to add a bit more sweetness 🙂

 

Ingredients:

80g soy flour + 300ml water

150g wheat flour, wholegrain

2 tsp baking powder

2 tsp baking soda

60g ground walnuts

80ml oil

50g coconut blossom sugar

4 tbsp cocoa powder, unsweetened

  • mix together the soy flour with water and oil
  • then mix together in a separate bowl the wheat flour, baking powder, baking soda, walnuts and coconut blossom sugar
  • now put the soy flour mix and the walnut-flour mix together by using a hand mixer to make the dough extra fluffy
  • now put half of the dough in a greased bundt cake pan
  • mix the cocoa powder to the other half of the dough
  • now add the dough with the cocoa powder to the greased pan and stir carefully one time with a fork, so the brown dough will be mixed under the white dough
  • bake the cake in a preheated oven for about 25 min with
    180 °C
  • you can put some melted chocolate on top of your cake if you want to

Dieser saftige Marmorgugelhupf ist sehr einfach zu backen und sehr köstlich. Das Rezept dazu ist vegan und natürlich auch gesünder. Du kannst nach Belieben etwas geschmolzene Schokolade zum Schluss über deinen Gugelhupf gießen um mehr Süße zu erzeugen 🙂

Zutaten:

80g Sojamehl + 300ml Wasser

150g Weizen Vollkorn Mehl

2 tl Backpulver

2 tl Natron

60g gemahlene Walnüsse

80ml Öl

50g Kokosblüten Zucker

4 El Kakaopulver, ungesüßt

  • vermische das Sojamehl mit Wasser und Öl
  • mische dann folgende Zutaten in einer separaten Schüssel zusammen: Mehl, Backpulver, Natron, Walnüsse und Zucker
  • Gib nun den Soja-Mix zu dem Mehl-Nuss Gemisch und mixe sie mit einem Handmixer damit der Teig extra fluffig wird
  • gib die Hälfte des Teiges in eine gefettete Gugelhupf Form
  • mische das Kakaopulver unter die andere Teighälfte und gieße diese dann ebenfalls in die Backform
  • nimm eine Gabel und rühre einmal um, damit sich der braune Teig mit dem weißen Teig etwas vermischen kann
  • backe den Kuchen im vorgeheizten Ofen bei 180 °C für etwa 25 min
  • du kannst zum Schluss noch etwas geschmolzene Schokolade über den Gugelhupf gießen

 

By Natascha, March 21st 2017

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