Low Carb Cookies

with Chocolate Chip and Peanut Butter

low carb cookies4

It’s been too long since I made some really good chocolate chip cookies. So I decided to make a low carb version and also added some white and dark chocolate chips. This recipe is really easy to make and can also be turned into a vegan version. Now imagine those warm and soft cookies with melted chocolate chips inside your mouth. How delicious…


Es ist schon lange her, als ich das letzte mal Cookies gebacken habe. Stelle dir vor, wie warme Cookies mit geschmolzenen Schokoladenstückchen deinen Gaumen umschmeicheln. Einfach himmlisch! Und genau aus diesem Grund habe ich wieder welche gemacht und zwar eine Version mit wenig Kohlenhydrat-Anteil und ein paar weißen und dunklen Schokostückchen. Das Rezept ist auch für Veganer geeignet, wenn man die Schokolade durch eine vegane Schokolade ersetzt.

low carb cookies2 2

Ingredients:

265 g chickpeas (cooked and drained)

3 tsp baking powder

1 tsp baking soda

4 tbsp agave syrup

3 tbsp peanut butter, natural (without sugar or extra oil)

2 tbsp cocoa powder

40 g dark chocolate (75%-85%), non dairy for vegans

20 g white chocolate, non dairy for vegans

 

Zutaten:

265 g Kichererbsen (gekocht, Abtropfgewicht)

3 Tl Backpulver

1 Tl Natron

4 EL Agaven Dicksaft

3 EL Erdnussmus

2 EL Kakaopulver

40 g dunkle Schokolade (75%-85%), milchfrei für Veganer

20 g weiße Schokolade, milchfrei für Veganer

 

low carb cookies3

Put all of the ingredients in a food processor except the dark and white chocolate. Process until you have a smooth cookie dough. If you don't have a food processor take a hand blender and blend all the ingredients together in a bowl. Now cut the dark and white chocolate into small pieces and stir them into the dough. Try to form the cookies with a spoon on a baking tray. Bake the cookies in the oven for 20 mins. with 180°C.


Gib alle Zutaten außer der Schokolade in einen Cutter und zerkleinere alles bis es eine cremige Masse ergibt. Solltest du keinen Cutter haben kannst du die Zutaten auch in einer Schüssel mit einem Handmixer zerkleinern. Hacke nun die dunkle und weiße Schokolade in kleine Stückchen und rühre sie unter den Teig. Forme runde Kekese auf einem Backblech und backe deine Cookies bei 180 °C für 20 min im Backrohr.

low carb cookies1

By Natascha, July 5th 2017

low carb cookies