Flourless Vegan Chocolate Cake

This flourless vegan chocolate cake is really, really easy and also healthy! You only need one bowl, throw all the ingredients in it and stir. Sounds good right? Well check out this recipe and see for yourself!

And if you think the cake is not sweet enough you can always add more of the agave syrup, but the more sweet your cake gets the less healthier will it be. 😉

Ingredients:

140g cocoa powder (unsweetened)

110g oil

120g agave syrup

50 ml water

150g apple sauce

3 Tbsp ground flaxseed + 9 Tbsp water (mixed together)

 

Put all the ingredients into a bowl and stir very well. Put the batter into a greased springform baking tin and bake it for 35 min. with 170 °C.

Decorate it with some raspberries, they fit just perfectly.

 


 

Diese vegane Schokoladentorte ohne Mehl ist wirklich sehr einfach zu backen und noch dazu gesund! Du musst nur alle Zutaten in eine Schüssel geben und gut umrühren, mehr ist hier nicht zu machen. Probier es doch einfach aus!

Wenn du die Torte als zu wenig süß empfinden solltest kannst du immer noch mehr von dem Agaven Dicksaft nehmen, aber bedenke, dass die Torte dadurch auch weniger gesund wird. 😉

Zutaten:

140g Kakaopulver (ungesüßt)

110g Öl

120g Agaven Dicksaft

50 ml Wasser

150g Apfelmus

3 EL gemahlener Leinsamen + 9 EL Wasser (vermischt)

 

Gib alle Zutaten in eine Schüssel und rühre sehr gut um. Gib den Teig in eine gefettete Springform und backe die Torte für 35 min. bei 170 °C.

Wenn du möchtest kannst du die Torte noch mit Himbeeren verzieren.

 

By Natascha, November 2016

 

flourless-chocolate-cake
batter
vegan-cake
ready
cake-ready