Coconut-Chocolate Cream

Coconut-Chocolate Cream

Are you ready for probably one of the easiest and healthy desserts on the planet? This only three ingredient coconut-chocolate cream is soft and so delicious, I can't stop dreaming about it. The recipe is vegan too and there is no extra sugar in it, it's all natural sweetened. And also you don't need to bake anything with this recipe!


Bist du bereit für das wahrscheinlich einfachste und gesunde Dessert auf diesem Planeten? Diese 3-Zutaten Kokos-Schokoladen Creme ist köstlich und sanft zugleich, ich kann schon gar nicht mehr aufhören daran zu denken. Das Rezept für die Creme ist auch vegan und es ist kein extra Zucker darin, nur natürliche Süße. Dieses Rezept wird roh zubereitet, du musst also nichts backen.

Coconut-Chocolate Cream

Ingredients (serves 4):

1 can of canned coconut milk (400 ml, I used one with 17% fat)

2 bananas, overripe

6 tbsp cocoa powder, unsweetened

Coconut-Chocolate Cream

Zutaten (für 4 Personen):

1 Dose Kokosmilch (400 ml, ich habe eine mit 17% Fett verwendet)

2 Bananen, überreif

6 El Kakaopulver, ungesüßt

Coconut-Chocolate Cream

Before you start you need to put the coconut milk in the fridge overnight. If you forget to do it (or don't have enough time), like I mostly do then don't worry, because you can also put it in the freezer for let's say about 20 minutes. This step is important, because the cold will separate the liquid from the coconut cream and we only need the cream.

Now put the coconut cream, cocoa powder and bananas together in a bowl and blend it with a hand-held blender (a food processor works as well) until it gets really creamy. Ready!


Bevor du beginnst, musst du die Kokosmilch in über Nacht in den Kühlschrank geben. Solltest du darauf vergessen (so wie ich in den meisten Fällen) oder nicht genügend Zeit dafür haben, dann ist das überhaupt kein Problem, stelle die Kokosmilch stattdessen einfach für etwa
20 min. in das Gefrierfach. Dieser Schritt ist wichtig für das Dessert, denn die Kälte trennt die Kokos-Masse von dem Kokos-Wasser und wir brauchen nur die Masse.

Gib nun die Kokos-Masse, Kakaopulver und Bananen in eine Schüssel und püriere alles mit einem Stabmixer (mit einem Cutter funktioniert es ebenso) bis du eine cremige Masse hast. Fertig!

Coconut-Chocolate Cream
IMG_0501
Coconut-Chocolate Cream

By Natascha, November 3rd 2017

coconut-chocolate cream