Coconut Chocolate Brownies

vegan - gluten free - healthy

coconut brownies

Like almost every day I was, again craving some chocolatey and soft brownies but I also wanted to create something different this time. That's when the idea for these delicious and easy coconut chocolate brownies was born. I bought the coconut flour a couple of days ago at the supermarket, because I wanted to bake something with this kind of flour for so long and I was really curious about how that'll turn out. And I can tell you that it turned out amazingly delicious! So watch out for this vegan, gluten free and healthy brownie recipe with chocolate sprinkles on top!


Wie meist jeden Tag in meinem Leben habe ich so richtig Lust auf schokoladige und köstliche Brownies, jedoch wollte ich dieses Mal etwas anderes ausprobieren. Das war jener Moment in dem die Idee zu diesen zarten Kokos-Schokolade Brownies geboren wurde. Das Kokosmehl, das ich bereits einige Tage zuvor im Supermarkt gekauft habe, musste unbedingt in dem Rezept verwendet werden da ich gespannt war wie gut es zu den Brownies passt. Und ich kann dir verraten, dass es hervorragend dazu passt! Also mache dich bereit für diese veganen, glutenfreien und auch gesunden Brownies mit Schokoladenstückchen oben drauf.

coconut brownies

Ingredients:

150 g coconut flour

50 g soy flour

5 tbsp coconut blossom sugar

2 tsp baking powder (watch out for a gluten free one)

1 tsp baking soda

60 g cocoa powder, unsweetened

5 tbsp oil

350 ml soy milk

200 ml water

100 g chocolate, semi sweet

Zutaten:

150 g Kokosnussmehl

50 g Sojamehl

5 El Kokosblüten Zucker

2 Tl Backpulver

1 Tl Natron

60 g Kakaopulver, ungesüßt

5 El Öl

350 ml Sojamilch

200 ml Wasser

100 g Schokolade, zartbitter

coconut brownies

Start by putting together all the dry ingredients like flour, sugar, baking powder and soda and cocoa powder. Stir them together very well. Then put all the wet ingredients (like oil, milk and water) to your dry ingredients and mix them together. Now put the dough in a greased baking tray or squared baking pan. (The smaller your baking pan is, the higher your brownies will get). Chop or grate the chocolate and spread it on top of the dough. Bake the brownies in a preheated oven for about 20 min at 180 °C. Ready!


Beginne indem du die trockenen Zutaten wie Mehl, Zucker, Backpulver, Natron und Kakaopulver in einer Schüssel gut zusammen mischst. Mische nun alle nassen Zutaten wie Öl, Milch und Wasser unter die trockenen Zutaten und vermische alles gut zusammen. Als nächsten Schritt gibst du den fertigen Teig auf ein gefettetes Backblech oder in eine rechteckige Backform (je kleiner die Backform ist, desto höher werden deine Brownies). Hacke oder reibe die Schokolade und streue sie über den Teig. Backe deine Brownies in einem vorgeheizten Ofen bei 180 °C für etwa 20 min. Fertig!

coconut brownies
coconut brownies

By Natascha, Mai 30th 2018