One Bowl - Chocolate Chip Muffins

muffins

Need to make a batch of delicious fluffy muffins? I think we have got the perfect dairy free recipe for you - Chocolate Chip Muffins! These healthier one bowl muffins are quickly made and you are never wrong with chocolate chip muffins, right?


Brauchst du schnell eine Ladung voll fluffiger und köstlicher Muffins? Ich denke wir haben genau die richtige Lösung für dich - Chocolate Chip Muffins! Diese gesünderen und milchfreien Muffins sind einfach und schnell in einer Schüssel gemacht und man kann mit Schokomuffins einfach nichts falsch machen oder?

muffins

Ingredients (for 12 muffins):

2 eggs

100 ml oil

6 tbsp apple sauce

6 tbsp agave syrup

4 tbsp cocoa powder, unsweetened

8 tbsp wheat flour, wholegrain

4 tbsp rolled oats

1 tsp baking powder

1 tsp baking soda

50g semi sweet chocolate

 

Zutaten (für 12 Muffins):

2 Eier

100 ml Öl

6 EL Apfelmus, ohne Zucker

6 EL Agaven Dicksaft

4 EL Kakaopulver, ungesüßt

8 EL Weizen Vollkorn Mehl

4 EL Haferflocken

1 Tl Backpulver

1 Tl Natron

50g Zartbitterschokolade

muffins

Put the eggs, oil, apple sauce and agave syrup in a bowl and mix them well with a wire whisk. Then add baking powder, baking soda and cocoa powder to your mass and beat it again very well. Now put the rolled oats and the flour in your bowl as well and mix it. Then crush the chocolate coarsely. Put the dough in a muffin tin and scatter the chocolate pieces over the muffins. Put the muffins in a preheated oven and bake them for 15-20 min with 180 °C.


Gib Eier, Öl, Apfelmus und Agaven Dicksaft in eine Schüssel und mixe alles gut mit einem Schneebesen. Füge dann Backpulver, Natron und Kakaopulver zu der Masse hinzu und rühre erneut um. Gib dann Haferflocken und Mehl hinzu und mische alles gut zusammen. Hacke die Schokolade in grobe Stückchen. Fülle nun den Teig in Papier Muffinformen oder in ein Muffinblech und streue die Schokostückchen über die Muffins. Backe die Muffins in einem vorgeheizten Ofen für 15-20 min bei 180 °C.

muffins

 

 

By Natascha, March 24th 2017