Carrot Almond Muffins

These healthy and vegan carrot almond muffins are so delicious that I can't stop eating them. This recipe is really easy to make and you can take your muffins with you wherever you want. They are a perfect fit for any occasion. Have fun making them!


Diese gesunden und veganen Karotten-Mandel Muffins sind so unwiderstehlich gut, dass ich nicht aufhören kann sie zu essen. Die Muffins sind sehr einfach zu backen und für jeden Anlass geeignet. Viel Spaß beim Backen!

carrot almond muffins

Ingredients (for about 12 muffins):

100 g wheat flour, wholegrain

50 g spelt flour, wholegrain

50 g rolled oats

2 tsp baking powder

1 tsp baking soda

80 g ground almonds


80 g carrots, grated

50 ml oil

6 tbsp agave syrup

250 ml soy milk

Zutaten (für ca. 12 Muffins):

100 g Weizen Vollkorn Mehl

50 g Dinkel Vollkorn Mehl

50 g Haferflocken

2 Tl Backpulver

1 Tl Natron

80 g gemahlene Mandeln


80 g Karotten, gerieben

50 ml Öl

6 El Agaven Dicksaft

250 ml Sojamilch

carrot almond muffins

Mix together the "dry" ingredients (flour, oats and baking powder/soda) in a bowl. Now put the carrots together with oil, agave syrup and milk into the bowl. Mix everything together. Put the dough in muffin paper baking cups and fill them 3/4 full. Now bake your muffins in a preheated oven for about 15 min. at 180 °C. Ready!


Vermische die trockenen Zutaten (Mehl, Haferflocken, Backpulver und Natron) in einer Schüssel zusammen. Mixe die Karotten gemeinsam mit Öl, Milch und Syrup zu den anderen Zutaten. Vermische alles gut miteinander. Fülle den Teig in Muffin-Papierbackförmchen drei-viertel voll und backe deine Muffins bei 180 °C für etwa 15 min. im vorgeheizten Ofen. Fertig!

carrot almond muffins
carrot almond muffins

By Natascha, April 13th 2018