Carrot Almond Muffins

carrot muffins

These healthy and vegan carrot almond muffins are soo delicious that I can't stop eating them (seriously). This recipe is really easy to make and you can take your muffins with you wherever you want. They are a perfect fit for any occasion. Have fun making them!


Diese gesunden und veganen Karotten-Mandel Muffins sind so unwiderstehlich gut, dass ich nicht aufhören kann sie zu essen. Die Muffins sind sehr einfach zu backen und für jeden Anlass geeignet. Viel Spaß beim Backen!

muffins

Ingredients (for about 10 muffins):

100 g wheat flour wholegrain

2 tsp baking powder

2 tsp baking soda

80 g ground almonds


50 g carrots, grated

50 ml oil

6 tbsp agave syrup

150 ml milk of choice

Zutaten (für ca. 10 Muffins):

100 g Weizen Vollkorn Mehl

2 Tl Backpulver

2 Tl Natron

80 g gemahlene Mandeln


50 g Karotten, gerieben

50 ml Öl

6 El Agaven Dicksaft

150 ml Milch deiner Wahl

prepare muffins
ingredients muffins

Mix together the dry ingredients (like flour, baking powder/soda) and the wet ingredients in separate bowls. You don't have to peel the carrots but you can, if you want to. Then fold your carrot-mix in your flour-mix carefully. Put the dough in muffin paper baking cups and fill them 3/4 full. Now bake your muffins in a preheated oven for 15 min. at 180 °C. Ready!


Vermische die trockenen Zutaten (wie Mehl, Backpulver und Natron) und die nassen Zutaten in verschiedenen Schüsseln zusammen. Du musst die Karotten nich schälen, kannst aber wenn du möchtest. Hebe dann vorsichtig die Karotten-Masse unter das Mehlgemisch. Fülle den Teig in Muffin-Papierbackförmchen drei-viertel voll und backe deine Muffins bei 180 °C für 15 min. im vorgeheizten Ofen.

carrot muffin
muffin

By Natascha, March 9th 2017

carrot almond muffins