Banana Bread with Chocolate Chips

banana bread

Ready for a decadent and moist chocolate chip banana bread? With this naturally sweetened and vegan dessert you can never be wrong! This banana bread recipe is really easy and I think best to eat when it's still warm. It is very important to use overripe bananas, because together with the dates, they give the recipe it's natural sweetness.


Bist du bereit für dieses saftige Bananenbrot mit Schokoladenstückchen? Mit dem natürlich gesüßten und veganen Dessert kann man nie falsch liegen! Dieses Rezept ist einfach zu machen und ich esse es am liebsten wenn es noch warm ist. Es ist wichtig, dass du sehr reife Bananen verwendest, denn gemeinsam mit den Datteln geben sie dem Rezept die natürliche Süße.

banana bread

Ingredients:

200 g wheat flour, wholegrain

100 g rolled oats

2 tsp baking powder

1 tsp baking soda

80 g dates, dried and pitted

2 bananas, overripe

250 ml milk (soy or other kind)

2 tsp cinnamon

100 g chocolate chips

banana bread

Zutaten:

200 g Weizen Vollkorn Mehl

100 g Haferflocken

2 Tl Backpulver

1 Tl Natron

80 g Datteln, getrocknet und entsteint

2 überreife Bananen

250 ml Milch (Soja oder andere Milch)

2 Tl Zimt

100 g Schokoladenstücke

banana bread

Take the bananas, dates, milk and cinnamon and blend it together until creamy. Now mix flour, oats, baking powder and soda in a separate bowl. Put the banana mix and the flour mix together and stir very well. Now add the chocolate chips to the dough. Then put the dough in a greased square baking tin and bake the banana bread in a preheated oven for 25-30 min. with 180°C.

Enjoy!


Nimm die Datteln, Bananen, Milch und Zimt und püriere alles gut bis eine cremige Masse entsteht. Nimm nun Mehl, Haferflocken, Backpulver und Natron und vermische alles in einer separaten Schüssel. Vermenge nun den Bananen Mix mit dem Mehl mix und rühre gut um. Mische nun die Schokoladenstücke in den Teig. Gib den Teig nun in eine gefettete rechteckige Backform und backe das Bananenbrot im vorgeheizten Ofen für 25-30 min. bei 180 °C.

Fertig!

banana bread
banana bread

By Natascha, February 5th 2018