Apple Bread with Raisins and Chocolate Chips

healthy & vegan

Are you ready for another healthy breakfast recipe?

During my excessive time of studying for my exam I thought I'd need a little break every here and then. And is there anything better to do than baking something delicious and healthy on your leisure time? I don't think so 🙂

I came up with this idea a few days ago when I desired something sweet and fruity and when I saw the huge amount of apples in our kitchen I knew exactly what to do.

You can eat this vegan apple bread perfectly for breakfast, because instead of flour I used shredded rolled oats. But I ate the leftovers in the afternoon too and I can assure you it tastes as good in the afternoon as in the morning.

Ingredients:

150g shredded rolled oats (I shredded them with my food processor)

2 hands full of raisins

50g semi sweet vegan chocolate chips

2 apples

6 tbsp shredded flaxseed + 18 tbsp water (mixed together)

60g oil

2 tbsp coconut blossom sugar

2 tsp cinnamon

2 tsp baking powder

 

Start with putting all the "dry" ingredients like oats, sugar, cinnamon and baking powder together. Then add oil, flaxseed with water and grate the apples (you can peel the apples before) and add them as well. Then stir well. At last add the raisins and chocolate chips and put it in a greased square baking pan. Bake your apple bread for 30 min. with 180 °C in the oven.

Let it cool and then enjoy it!


Bist du bereit fĂŒr ein neues FrĂŒhstĂŒcksrezept?

WĂ€hrend meiner anstrengenden Lernzeit habe ich mir ab und zu mal eine Pause gegönnt und wie kann man seine Lernpause besser verbringen als mit Backen? Deshalb habe ich dieses schmackhafte, gesunde und vegane Apfelbrot fĂŒr euch gemacht.

 

Schon vor ein paar Tagen kam mir die Idee zu diesem Rezept, weil ich unbedingt etwas sĂŒĂŸes und zugleich fruchtiges backen wollte. Als ich dann die vielen Äpfel in unserer KĂŒche entdeckte wusste ich genau was zu tun ist. Das Apfelbrot eignet sich hervorragen als FrĂŒhstĂŒck, aber die Reste haben auch am Nachmittag genauso gut geschmeckt 😉

 

Zutaten:

150g gemahlene Haferflocken (Ich habe sie in meinem Cutter/KĂŒchenmaschine gemahlen)

2 HĂ€nde voll Rosinen

50g dunkle vegane Chocolate Chips

2 Äpfel

6 EL gemahlene Leinsamen + 18 EL Wasser (vermischt)

60g Öl

2 EL KokosblĂŒtenzucker

2 TL Zimt

2 TL Backpulver

 

Beginne indem du alle trockenen Zutaten wie Haferflocken, Zucker, Zimt und Backpulver vermischst. FĂŒge dann Öl und Leinsamen mit Wasser hinzu und reibe die Äpfel (du kannst sie davor auch schĂ€len). Mixe diese ebenfalls dazu. Zum Schluss mische noch die Rosinen und Chocolate Chips unter und gib den Teig in eine gefettete rechteckige Backform. Backe dein Apfelbrot fĂŒr 30 min. bei 180 °C im Ofen.

 

Lass es auskĂŒhlen und dann lass es dir schmecken!

 

By Natascha December 2016

 

apple bread4
apple bread
apple bread2
apple bread5
apple bread3